Jun 7, 2012

soalan yang mungkin takda jawapan puas.

untuk tahun miserable ke dua puluh lebih ni, ada banyak benda yang bermain dalam benak bodoh aku, dan setiap hari yang aku lalu, aku sibuk memesatkan trafik impulse otak aku dengan memikirkan apa jadah yang jadi kat dunia hari ini.Aku memang tak dapat jawab,aku memang tak tahu nak cari kat mana dan aku takda rujukan untuk soalan-soalan yang setiap hari aku tanya.Antaranya :

1.kenapa realiti biasanya satu benda yang tak dapat kita nak terima.
2.kenapa bila sebut soal hati,kita tahu benda-benda macam tu tipikal tapi kita still lagi ikut landasan.
3.macamana kita nak paham orang selain daripada apa yang ditunjukkan oleh mereka?
4.kenapa kita boleh merasa orang lain bodoh tetapi diri sendiri kita tak kaji dulu?
5.apa maksud ' adil ' tu sebenarnya bila setiap benda yang kita nampak ,lalu atau hadap setiap hari adalah bias?
6.kenapa kadang terlalu banyak benda yang kita cuma lalu, cuma enjoy apa yang jadi padahal kadang ia adalah benda yang tidak reasonable dan logik?
7.dua orang manusia, daripada api dan air, dua pendapat,dua hujah yang kuat ,dua jenis pengikut.mana satu yang betul dan salah bila semua orang rasa dia betul?
8. apa beza dengan orang yang mencari jodoh ,maut dan takdir sedangkan semua dah ditentukan?
9.kenapa perasaan manusia biasanya berbelah bagi berpecah antara betul dan salah padahala kita dah pun buat keputusan?
10.kita mencipta takdir , membetulkannya atau memang tak boleh lari daripada plan Tuhan yang asal?

Tolong.Aku buntu bila semua yang datang hari ini bukan tahap aku.Ada ratus lagi benda yang aku nak tanya tapi aku tak sure akan ada jawapan.Sebelum ni,aku harap setiap benda yang jadi hari ini, mengikut flow.Mungkin ikut apa yang aku pikirkan ( as a loser ) ,tapi tu semua tak jadi bila aku tak sanggup terima benda baru.-REALITI.
Fantasi yang aku cipta sebelum ni dah nampak ranap sikit demi sikit.Aku tak nak sampai satu tahap aku dah tak sanggup.Dan aku tak boleh kembali pada fantasi aku.