Feb 14, 2012

remaja dan perkara tipikal yang menyeronokkan




Aku biasa pegi cyber cafe.Pusat hiburan berkomputer internet yang biasa untuk orang forever alone takda life macam aku.Dan separuh dipelopori oleh budak² cina , budak² melayu baru nak 'UP' dengan budak yang tak reti kat luar tu dah ditules - 'pelajar berpakaian sekolah dilarang masuk'.

Yang budak baru nak UP kat sebelah aku ni bukak lah laman web ciptaan mark zuckerberg israel tu.Sibuk membalas mesej awek kononnya.Hangat² tahi ayam betul budak dah kalau nak bercinta.Memang tak ingat dunia.Tapi takpa,zaman urban lah katakan.Yang member dia yang rupa macam gay anak ikan bertanya pada yang tengah online melayan awek yang rupa macam tong gas nih :

" Ko tak sambut valentine ke Masdor? "( bukan nama sebenar ,aku tak tahu nama dia,just letak je ).

Dalam pikiran aku, wadahell tanya soalan bangang macam tu.Dan aku syak budak dua ekor ni memang jenis agama takda lekat kat kepala ni.Jenis budak yang ada agama tapi tahap atheist dah sampai tahap dewa.Aku terpikir,mana basic agama diorang.Kalau nak kata tidur dalam kelas masa kelas agama dulu, aku pun tidur jugak tapi takda lah sampai tahap tak reti langsung budaya jadah barat ni.Lepas tu aku dengar lagi perbualan makhluk dua ekor ni :

" valentine ni haram tahu tak ,budaya barat " -yang tengah mengonline ni jawab.

"Mana kau tahu haram? Ada ke dalam al-quran tules haram? Hari macam ni lah kita patut sokong" -yang muka gay ni gaya macam dia ustaz sikit walaupun haram tak tahu pasal agama.

" Ye ke?"

Itu je perbualan yang sempat aku dengar.Memang konfirm lah mamat gay dua ekor ni lah jenis yang yang menyepahkan kondom masa hari² sambutan setan berlangsung.Lepas tu mata aku kembali ke skrin komputer.Member aku upload gambar , empat orang budak melayu bertudung tengah buat isyarat 'fak' depan kamera dengan posing kiut macam pelanduk.Aku mengeluh panjang.Ni lah realiti dunia nak kiamat.Haih~

2 comments:

mr edz said...

banyak betul gay sekarang nih

KiD said...

@mr edz - tak reti agama tu yang jadik msalahnya.