Jul 9, 2011

ini adalah alter-ego aku.



Sebelum ini aku hanya menulis blog atas alasan bosan dan nak hilangkan tension belajar.Lepas aku habis belajar pulak,blog ni macam terbiar dan tak berpenghuni.Jadi aku risau blog ni jadi tempat pemujaan khurafat bagi orang yang tak cukup iman atau tempat jin bertendang,aku aktifkan lah balik blog ni.Tapi aku tak tahu apa yang nak aku tulis.Setelah aku bertapa dengan goku,tak semena-mena aku dapat idea nak tulis blog balik.Tapi bermotifkan apa? Itu soalan yang bermain bola ping pong dalam kepala aku.Aku dah tak nak tulis blog macam entri² bodoh yang aku tulis dulu.Dulu memang aku tak ada motif tulis blog.Aku macam terpengaruh bila baca blog² yang menulis tentang diari diaorang sebab aku mula membaca blog² yang macam tu.Entri² aku yang lama pun dah banyak yang aku buang pasal aku rasa kalau budak tadika baca pun diaorang rasa nak bunuh diri.Tak pasal² aku kena menjawab kat mak bapak diaorang.Kalau mak bapak diaorang hackers lagilah teruk aku kena.Nasib baik tak ada gambar aku dalam ni.Jadi aku rasa aku tak nak tulis straight sangat macam kat dunia realiti.Aku nak jadikan blog ni alter-ego aku.Sebab aku ni bukannya bagus sangat.Aku tak ada bakat apa pun melainkan korek hidung guna pisau lipat.Kalau ada yang terbaca entri lama , maaf,sila mintak kat doktor ubat hilang ingatan.Aku rasa lagi selesa menulis sebagai KiD daripada aku menulis sebagai seorang loser.Aku juga akan menulis tentang ketidakpuasan hati aku sebagai seorang melayu dan juga sebagai warganegara.Aku banyak berdiam diri,banyak membisu melihat macam² benda jahil yang bermain depan mata aku.Tapi aku tak tahu nak cerita kat siapa.Tak tahu nak luahkan kat mana.Jadi aku cari balik blog ni.Sesi personal masih lagi ada dalam blog ni.Tapi aku tak akan tulis secara serius sangat lah sebab aku sendiri pun mengantuk bila baca.

No comments: