Jul 19, 2011

Tahukah anda (season 3)


farid kamil yang jambu.

-Tempoh masa yang ideal untuk tidur bagi orang dewasa ialah 7 jam sehari.Tetapi kajian sains membuktikan yang orang yang telah tidur selama-lamanya bukanlah sesuatu yang ideal.

-Tempoh kandungan bagi wanita normal adalah 9 bulan tetapi tempoh kandungan bagi lelaki buncit tidak dapat dipastikan sehingga sekarang.

-Setiap manusia memiliki lebih kurang 100,000 helai rambut di kepala.Orang yang botak pula tidak memiliki rambut tetapi tetap memiliki bulu.

-Bunyi yang dikeluarkan apabila anda mematahkan sendi² jari adalah disebabkan letupan buih di dalam sendi itu.Jika anda mematahkan tulang rakan anda ketika anda marah turut juga mengeluarkan bunyi,mengakibatkan bengkak dan masuk hospital.

-Kandungan emas di laut adalah 200 kali ganda lebih banyak berbanding daratan.Kandungan emas di kedai emas Teck Seong juga tak terkira banyaknya.

-Orang lelaki lebih mudah mendapat buta warna berbanding wanita tetapi lelaki yang buta warna tetap bernafsu pada wanita seksi dan tak tahu tutup aurat walaupun tiada warna.

-Orang yang menggunakan tangan kanan hidup 9 tahun lebih lama daripada mereka yang kidal tetapi orang kidal juga boleh melempang laju² orang yang bertangan kanan.

-Badak air mampu berlari lebih pantas daripada manusia.Apa yang anda tidak tahu,manusia boleh berlari lebih pantas daripada cheetah jika dikejar cikgu sekolah kerana ponteng sekolah atau dikejar anjing.

-Ngauman singa boleh didengar sejauh 3km.Laki bini bergaduh pulak boleh didengar oleh jiran sebelah yang terletak di kampung sebelah.

-Tiram boleh menukar jantinanya beberapa kali sepanjang hayatnya.Manusia pun boleh menukar jantinanya dan boleh menjadi 2 alam seperti penyu.

-Tempat paling sejuk di dunia bukanlah di kutub utara atau kutub selatan tetapi di dalam peti ais.

2 comments:

mr edz said...

saje je

KiD said...

huhu.terimakasih komen walaupun blog ni ntah apa2.