Jun 25, 2011

kenapa perempuan gedik suka mengedik.



Aku pun sebenarnya tak tahu apa yang diaorang dapat bila mengedik.Tak ada pun perempuan gedik yang jadik jutawan sebab kegedikan mereka.Dapat pahala? jauh sekali.Daripada pemerhatian aku kenapa diaorang mengedik ialah :

1. Berkemungkinan dibayar oleh orang lain untuk membuat musuh² mereka tak senang duduk.Kemon lah.duit kan.Mak cik kantin pun sanggup asalkan dibayar lumayan.

2. Untuk menarik perhatian lelaki kacak mahupun tak berapa nak kacak.Kadang² muka iras² ulat sampah pun sanggup lagi menggedik.Nak sangat tengok lelaki kacak teruja melompat-lompat bila tengok kau gedik padahal kat belakang siap tunjuk fak.

3. Rasa comel macam pikachu.Padahal andartu.Orang kat sebelah muntah darah tengok kau.

4. Rasa diri tu artis.Macam lah terkenal sangat.Obama pun tak pernah tengok muka kau.

5. Memanjangkan umur.Bila dah gedik tak rasa lah umur kau macam dah tua sangat.Rasa muda je.Tak caya cuba lah mengedik.Kalau dah bersedia nak kena tumbuk.

6. Mungkin beliau alien atau bukan kategori manusia.Hantu ke makhluk ghaib ke ayah pin ke...

7. Nak sangat publistiti murahan.Nak publisiti betul kena bayar, tak mampu punya pasal terpaksalah buat² gedik.Post gambar mulut kembung ,perut kembung kat facebook dan macam² lagi.Nak popular terjun lombong lah.Confirm esok keluar berita.Kan lagi senang.

8. Ada penyakit kronik atau dalam bahasa saintifiknya 'gedikkroniknakmampus'.Aku baru je kaji tadi.Kuman dia cepat merebak.

9. Petanda dah tak lama kat dunia ni.Kalau ada kawan² korang yang gedik² ni.Sediakan kain kapan untuk dia.

10. Gila.

*aku memang tak suka orang gedik.rasa nak cucuk tengkuk dia dengan garfu.

5 comments:

Farie said...

ko kena bagi definisi gedik dulu... aku terasa ni. :P

KiD said...

eh,ni yang untuk betul² gedik.contoh : -yang suka buat ala² manja depan kawan² atau BF.

-yang suka amik gambar 24 jam.

-yang suka bercakap nada yang kau rasa nak tarik bulu hidung dia.sekian.

Farie said...

whoah! aku ada sikit... tapi tak cukup 24 jam, tak cukup high note!

gedik mmg menyesakkan otak.

Lilo Ohana said...

suka sifat terus terang anda ! =D

mohon utk share this post :)

KiD said...

lilo - ni bukan terus terang.ini tak puas hati namanya.share je.tak payah beritahu.