Jun 14, 2011

cerita lama satu

aku ni jenis yang tak berapa nak ingat memori lama dalam kepalahotak aku.Banyak benda yang aku lupa sampaikan member² aku sendiri kadang² aku tak kenal.Salah satunya yang aku ingat zaman sekolah dulu adalah persembahan nyanyian beramai-ramai atau dalam bahasa inggeris nya choir.Aku ni jenis malas nak masuk apa² pertandingan pasal aku rasa aku tak ada bakat langsung kecuali tidur dan korek hidung guna garfu.Salah satu cikgu bahasa Inggeris yang aku tak suka paksa aku masuk benda tu.Dalam banyak² latihan yang dibuat, aku join dalam 2 kali je seingat aku.Hari last sebelum pertandingan tu aku kena sakit mata.Memang tak dapat nak sertai sekali tapi aku memang suka sebab aku pun tak minat benda² macam tu.Masa latihan pun aku tak datang jadi memang aku tak tahu langsung.Yang aku paham masa tu ,aku kena paksa.Jadi hari pertandingan tu aku duk kat rumah sambil poco².Er...aku baring² je masa sakit tu.Tak ada pun poco².Haha.Dah sakit mana boleh menari.Nampak sangat menipu kan.OK ,lepas aku sembuh daripada sakit tu ,(mata aku dah macam watak X-men tu, boleh keluar laser.Serius!) Aku pun dengar lah cerita member² yang join tu.Kebanyakkannya member sekelas dengan aku.Mereka kata best lah dan macam² benda lagi.Siap tunjuk kat aku gambar.Cikgu bahasa Inggeris yang aku tak suka tu pulak boleh perli aku pasal aku tak masuk benda tu.Agak terkilan aku tak join juga pasal yang aku dengar macam best je aktiviti tu ibarat makan coklat cadbury satu lori sehingga kenyang.Aku dah rasa macam rugi tak join aktiviti bodoh tu.Selain itu , banyak lagi aktiviti sekolah yang aku tak join.Banyak benda yang mendatangkan keseronokan macam makan coklat cadbury satu lori yang aku terlepas.Banyak juga aktiviti berpengalaman yang aku tak libatkan diri.Aku mula terfikir ayat fantasi yang tipikal " Kan ke best kalau aku boleh ulang semula semua perkara yang aku buat silap macam back to the future punya muvi tu" .Haha.Tapi yang pasti ayat tu memang tak boleh pakai.Kalau betul pun best juga.Tak adalah aku jadi separa bengong macam aku yang sekarang ni.Ha ha.

No comments: