Jul 30, 2010

orang yang bermuka garang itu ok.


aku ni jenis orang yang cepat memberikan pandangan negatif kat oarang lain bila first time jumpa orang tu.Itu yang membuatkan aku susah untuk bercakap dan bergaul dengan orang lain.Tapi biasanya aku akan berpandanga negatif pada orang yang bermuka garang.At first,memang aku tak berani nak tegur pasal aku takut.Dan  bila aku berhadapan dengan orang yang berwajah garang,secara automatik aku terfikir,"tolonglah jangan makan aku,aku nak hidup lagi".kalau betul2 diorang nak makan aku,aku sanggup melutut dan cakap benda tu.Tapi sebenarnya tak semua orang yang berwajah singa adalah karnivor atau kanibal.Cuma aku yang selama ni salah sangka pasal aku tak nak kenal orang tu macamana.Ramai di antara kawan-kawan aku yang pada mulanya aku sangka spesies pemangsa rupanya besifat baik dan ok.Dan baru aku sedar yang aku tak sepatutnya judge manusia terlalu cepat jika aku tak kenal hati budi diorang.Aku terfikir jugak,adakah aku ni yang berwajah singa selama ni?Aku tak pernah makan orang pun...

2 comments:

fAriefArihan said...

let me see ur face and tell you if you are like singa... haha.

kid said...

pergi google images,taip "singa".macam tu kot.haha