Jul 24, 2009

hobi novel seram?

Penah tengok x cover depan novel/cerpen bersiri nie?Ha...ni adlh slh stu kegemaran bru ak iaitu novel tulisan drpd penulis cerpen bersiri daripada sebuah majalah lama iaitu 'variasari'.Ak da x ingat thun bile majalah tu dikuar dan dihentikan..Tp cite bersiri ni mmg best!

Cti ak yg lps,smbil bosan2 ak pon amik buku cite ni kat rak tuk dibace(ayh ak mmg pengumpul cite siri ni,,klu x silap ak dri ep 4 smpi 8~x lgkp lar..).Pastu,da abes stu buku,ak rse cam cite ni best lak dan ak truskan lar menghabeskan koleksi bapak ak...dan secara x lgsg ak minat lak cite ni..

Ianya ditulis oleh penulis Tamar Jalis melalui pengalamannya bersama datuk beliau.Selain dri babak seram sejuk,cite ni gak disertakan dgn pebagai ilmu dan petua org tua2.Penuh saspens dan x bosan.Kesimpulannya...5 daripada 5 bintang..

Klu korg berminat nk bce,versi digital ada kat sni :

Jul 21, 2009

cara nak download video youtube dalam masa satu saat.

korang biasa kan donlod video youtube?dan biasa x guna software idm(internet download manager).dengan menggunakan idm yg baru iaitu version 5.17,korang leh donlod video toutube hanya dlm stu saat saje.

1.first..,bukak youtube.

2.carik video yg korg nak(apa2 je sbg cnth.nk senang cri video yg berdurasi kecik)

3.kemudian tggu video tu load smpi abis (line merah tu).

4.klik butang donlod kat atas video tu(klu version 5.17 je bole) @ kopi(copy) die nyer url dan paste kat 'add url' dlm menu idm @ klik kanan kat mouse(klu ada mouse) dan pilih 'donlod flv video with idm'.

5.pastu die kuar 'donlod file info' dan klik 'start donlod'.

-dan tidak semena-mena donlod tu siap.x yah tggu lg.x pyh nk sedut lama2.tp cuma file flv je yg dpt di donlod.selamat mencuba dan berjaya.


* sesape yg xderk idm latest ,sedut kat sni.percuma jerk.

[3.818mb] [rar file]





Jul 12, 2009

tokusatsu....

Selain tokusatsu atau live action yg menggunakan wira spt kamen rider,super sentai @ ultraman dll, ada gak negara lain yg menghasilkn siri spt ini contohnya negara China.Selepas negaranya ditutup kemasukan anime@kartun drpd jepun & negara luar,para pencipta animasi mencuba sedaya upaya menghasilkan kartun2 berkualiti cth:pedang setiawan.Mereka juga telah melahirkan pencipta tokusatsu yg berbakat.Baru2 ini telah dihasilkan tokusatsu yg dinamakan 'kai jia yong shi' atau 'armor hero'.

Tidak ketinggalan juga Malaysia.Ramai yg tidak tahu pada sekitar 2004,sebuah tokusatsu yg pertama dilahirkan di negara ini iaitu 'Armour-X'.Dicipta oleh syarikat 'Sheen Imagineering'.Dikeluarkan sebanyak 6 ep shj dan dalam bentuk VCD yg terhad(skrg ni da xde kot).


Jul 10, 2009

double rider?

*rider logo


*double @ W


*rider forms




Kamen rider double @ kr W@仮面ライダーW(ダブル)@, Kamen Raidā Daburu adalah siri kr era heisei yg kesebelas selepas kamen rider decade.yg special kamen rider terbaru ni adalah 2 org bergabung menjadi satu rider yg agak power gak(aku pun tak pasti).tapi tetap menjadi kelainan bg siri rider baru ini.rider ini melawan makhluk raksasa yg di Bandar futo (wind capital) yg dipanggil dopant(dopanto) yg menggunakan memori usb yg misteri yg digelar gaia memori.mereka(rider) menggunakan double driver yg membolehkan mereka berhenshin(bertukar) menjadi kamen rider w.seperti kamen rider kuuga dan agito yg terdahulu,para perekacipta rider ini masih menggunakan teori bertukar rider ke dalam bentuk (form) yg lain.sehingga kini hanya diketahui rider ini mempunyai 3 bentuk.apapun,bg peminat setia kr,korg kne tggu lar cite ni kuar.

~aku xske sgt lar bntuk rider ni.mcm versi lama.