Nov 1, 2009

Sep 13, 2009

maybe i shouldn't take it too deep..


.maybe i am a hard thinker.I just take everything seriously and i should make it simple this time.No more running coz it can make our head feels like wanna blow out!

Aug 19, 2009

sembang dan sesuatu....

-ak kadang2 mengambil masa untuk bersembang[walupon bersembang tu perkara yg buang masa],tp ada gak bnde yg kita akan dapat iaitu-maklumat.Biasanya sedikit pertukaran maklumat akan terjadi wlupon secara x sengaja.

hri ni ak lpk jap ngan salah sorang member,dia bukak cite utk kongsi.mcm2 la dpt ak dgr dan ak stuju dgn kebanyakan cerita dan komen beliau.Yela,kita akan rasa teruja dan selesa kalo orang yang kita bercakap mempunyai pendapat yg sama ngan kita.

Kalo ikutkan,ak nk dgr cite selanjutnya.tapi msa tue aku kne hadirkan diri ke kelas untuk salah satu subjek dalam kos networking aku.Tp tu salah satu bnde yg mengembirakan la hari ni walupon yg selebihnye tergolong dalam "masalah"(ak tak nak cite bnde yg negatif ari nie).Tp bnde yg baik bukan selalu datang dalam hidup k.Ak bersyukur la daam part baik yg ak dapat.

-Kita kadang2 rasa sesuatu apabila ada benda yg sama2 setuju,x kisah la kita berlainan jantina ke,kaum ke.Tapi x salah klu kita membincangkan sesuatu bnde baik yg membawa kepada penyelesaian yg baik gak.

Jul 24, 2009

hobi novel seram?

Penah tengok x cover depan novel/cerpen bersiri nie?Ha...ni adlh slh stu kegemaran bru ak iaitu novel tulisan drpd penulis cerpen bersiri daripada sebuah majalah lama iaitu 'variasari'.Ak da x ingat thun bile majalah tu dikuar dan dihentikan..Tp cite bersiri ni mmg best!

Cti ak yg lps,smbil bosan2 ak pon amik buku cite ni kat rak tuk dibace(ayh ak mmg pengumpul cite siri ni,,klu x silap ak dri ep 4 smpi 8~x lgkp lar..).Pastu,da abes stu buku,ak rse cam cite ni best lak dan ak truskan lar menghabeskan koleksi bapak ak...dan secara x lgsg ak minat lak cite ni..

Ianya ditulis oleh penulis Tamar Jalis melalui pengalamannya bersama datuk beliau.Selain dri babak seram sejuk,cite ni gak disertakan dgn pebagai ilmu dan petua org tua2.Penuh saspens dan x bosan.Kesimpulannya...5 daripada 5 bintang..

Klu korg berminat nk bce,versi digital ada kat sni :

Jul 21, 2009

cara nak download video youtube dalam masa satu saat.

korang biasa kan donlod video youtube?dan biasa x guna software idm(internet download manager).dengan menggunakan idm yg baru iaitu version 5.17,korang leh donlod video toutube hanya dlm stu saat saje.

1.first..,bukak youtube.

2.carik video yg korg nak(apa2 je sbg cnth.nk senang cri video yg berdurasi kecik)

3.kemudian tggu video tu load smpi abis (line merah tu).

4.klik butang donlod kat atas video tu(klu version 5.17 je bole) @ kopi(copy) die nyer url dan paste kat 'add url' dlm menu idm @ klik kanan kat mouse(klu ada mouse) dan pilih 'donlod flv video with idm'.

5.pastu die kuar 'donlod file info' dan klik 'start donlod'.

-dan tidak semena-mena donlod tu siap.x yah tggu lg.x pyh nk sedut lama2.tp cuma file flv je yg dpt di donlod.selamat mencuba dan berjaya.


* sesape yg xderk idm latest ,sedut kat sni.percuma jerk.

[3.818mb] [rar file]





Jul 12, 2009

tokusatsu....

Selain tokusatsu atau live action yg menggunakan wira spt kamen rider,super sentai @ ultraman dll, ada gak negara lain yg menghasilkn siri spt ini contohnya negara China.Selepas negaranya ditutup kemasukan anime@kartun drpd jepun & negara luar,para pencipta animasi mencuba sedaya upaya menghasilkan kartun2 berkualiti cth:pedang setiawan.Mereka juga telah melahirkan pencipta tokusatsu yg berbakat.Baru2 ini telah dihasilkan tokusatsu yg dinamakan 'kai jia yong shi' atau 'armor hero'.

Tidak ketinggalan juga Malaysia.Ramai yg tidak tahu pada sekitar 2004,sebuah tokusatsu yg pertama dilahirkan di negara ini iaitu 'Armour-X'.Dicipta oleh syarikat 'Sheen Imagineering'.Dikeluarkan sebanyak 6 ep shj dan dalam bentuk VCD yg terhad(skrg ni da xde kot).


Jul 10, 2009

double rider?

*rider logo


*double @ W


*rider forms




Kamen rider double @ kr W@仮面ライダーW(ダブル)@, Kamen Raidā Daburu adalah siri kr era heisei yg kesebelas selepas kamen rider decade.yg special kamen rider terbaru ni adalah 2 org bergabung menjadi satu rider yg agak power gak(aku pun tak pasti).tapi tetap menjadi kelainan bg siri rider baru ini.rider ini melawan makhluk raksasa yg di Bandar futo (wind capital) yg dipanggil dopant(dopanto) yg menggunakan memori usb yg misteri yg digelar gaia memori.mereka(rider) menggunakan double driver yg membolehkan mereka berhenshin(bertukar) menjadi kamen rider w.seperti kamen rider kuuga dan agito yg terdahulu,para perekacipta rider ini masih menggunakan teori bertukar rider ke dalam bentuk (form) yg lain.sehingga kini hanya diketahui rider ini mempunyai 3 bentuk.apapun,bg peminat setia kr,korg kne tggu lar cite ni kuar.

~aku xske sgt lar bntuk rider ni.mcm versi lama.




May 12, 2009

pakej percutian hotel "sure death"


-Anda teringin mengalami pengalaman bercuti yang amat istimewa?.Di hotel sure death ini kami menyediakan pakej-pakej menarik yang bertaraf 5++ bintang.

BILIK PENGINAPAN :


-Semua bilik penginapan di hotel ini berjumlah 18 ratus bilik dilengkapi dengan katil klasik dan usang,tilam spring lori,penghawa dingin tahap beku,televisyen tanpa kaler,ubat nyamuk,bilik air konsep kampung dan banyak lagi kelengkapan lain yang tak mungkin disediakan di hotel-hotel lain.

-Biliknya mempunyai pemandangan yang menarik seperti tanah perkuburan berasap,haiwan liar mengejar mangsa,jalan yang sering berlaku kemalangan ngeri dan pantai yang dihiasi sampah sarap dengan ombak bergulung.


MAKANAN DAN MINUMAN :


Restoran Hotel Sure Death menyediakan makanan melayu deli,cina utara,india selatan,arab jahiliah,jawa totok dan makanan barat daya dengan menu ala-ala fear factor.Barbeku di dalam kolam renang juga boleh diaturkan bergantung kepada permintaan.Urusniaga bermula dari terbit fajar hingga tenggelam matahari sebelah timur.


HARGA BILIK(SEMALAM) :


-Jenis bilik : Superior
Jumlah katil : 1 katil kembar siam Harga semalam : RM 397.93++(dengkuran akan dicaj) Sarapan : 2 org(kurus) 1 org(boroi)

-Jenis bilik : Famili Jumlah katil : 2 katil kembar tak seiras Harga semalam : RM428.82++ Sarapan : Beli sendiri

PROGRAM PAKEJ :


-HARI PERTAMA :
Ketibaan akan disambut oleh orang utan berpakaian sopan di lobi utama dengan menawan.Selepas dibawa ke bilik penginapan.anda akan dibiarkan berkurung selama beberapa jam di dalam bilik untuk bertakafur.Solat hajat diperlukan kerana selepas itu anda akan dibawa menjelajah hutan yang didiami haiwan liar lagi ganas.

-HARI KEDUA :
Lawatan ke petempatan bunian dan jin yang terkenal dengan sifat pendendam terhadap manusia / Snorkeling di persekitaran pulau yang dididami jerung-jerung jinak apabila kekenyangan /Melawat penempatan kaum kanibal dan melihat secara langsung bagaimana mereka memakan manusia.

-HARI KETIGA :
Check-out sekirannya anda masih bernyawa.

*pakej ini sangat sesuai kepada individu yang putus asa untuk meneruskan hidup.

Apr 17, 2009

lajukan internet utk browser firefox

Sini ade BASIC tuk melajukan internet...[ Firefox ]...

Dekat Address Bar.. taip "about:config" [ tak perlu quote ], and if ada warning dialog box kuar... just klik Continue...

Dekat ruangan Filter: [ bawah address bar], taipkan "pipe" [ takyah quote ] and list kat bawah tu akan dishortlistkan kepada 3 @ 4 jer...

Double click
- network.http.pipelining
- network.http.proxy.pipelining

and die akan ubah value dari "false" kepada "true"

double click plak
- network.http.pipelining.maxrequest
and tukar value die kepada 30


right click kat empty area kat situ... and pilih New | Integer
Rename benda tu kepada " nglayout.initialpaint.delay " and setkan value die kepada " 0 ".

Apr 14, 2009

11 tips agar tidak bosan semasa di dalam lif



1. Ketika anda hanya berdua dengan orang tak dikenali, cuit bahunya!
Kemudian anda pura-pura melihat ke tempat lain..

2. Buat muka menyeringai kesakitan sambil pegang kepala anda dan menjerit "Diam, semuanya diam!".

3. Bawalah kamera dan ambillah gambar semua orang yang ada di dalam lif.

4. Pindahkan meja kerja anda ke dalam lif. Jika ada yang masuk, tanyakan apakah mereka sudah membuat appoinment?

5. Letakkan sebuah bungkusan di sudut lif, jika ada yang masuk, tanyakan apakah mereka mendengar bunyi tik... tik... tik...

6. Anda pura-pura jadi pramugari! Tunjukkan prosedur keselamatan penerbangan seperti di dalam kapalterbang.

7. Ketika pintu menutup, beri pengumuman kepada semua orang. "Bertenang, jangan panik, jap lagi die bukak balik!".

8. Bukalah beg tangan anda, sambil melihat ke dalam beg tangan, tanyalah "Oksigen cukup tak kat situ?"

9. Diam dan jangan bergerak sama sekali di sudut lif, menghadap dinding, jangan sesekali keluar.

10. Dengarkan suara di dinding lift dengan stetoskop.

Apr 13, 2009

KAYA 7 KETURUNAN


Ada seorang Ibu sedang bercerita pada anaknya.

Ibu :"Dulu katanya keluarga kita adalah keluarga yang sangat kaya raya dan kekayaan harta keluarga kita cukup untuk 7 turunan".

Anak :"Tapi, kenapa keluarga kita sekarang miskin sangat bu?"

Ibu :(tersipu malu)"Kerana kita ini keturunan yang ke 8".

Apr 12, 2009

contoh karangan yg mendapat markah penuh...


Pagi itu pagi minggu. Cuaca cukup sejuk sehingga mencapai takat suhu beku. Sebab itu saya tidak mandi pagi sebab air kolah jadi air batu dan air paip tidak mahu keluar sebab beku di dalam batang paip. Pagi itu saya bersarapan dengan keluarga di dalam unggun api kerana tidak tahan sejuk. Selepas itu emak saya mengajak saya menemaninya ke pasar. Tetapi saya tidak mahu. Selepas emak menikam perut saya berkali-kali dengan garfu barulah saya bersetuju untuk mengikutnya. Kami berjalan sejauh 120 kilometer kerana pasar itu letaknya 128 kilometer dari rumah.Lagi 8 kilometer nak sampai pasar saya ternampak sebuah lori kontena meluru dengan laju dari arah belakang. Dia melanggar emak saya. Emak saya tercampak ke dalam gaung. Dia menjerit "Adoi!". Lepas itu emak saya naik semula dan mengejar lori tersebut. Saya pun turut berlari di belakang emak saya kerana takut emak saya melanggar lori itu pula. Pemandu lori itu nampak kami mengejarnya. Dia pun memecut lebih laju iaitu sama dengan kelajuan cahaya. Kami pula terpaksa mengejar dengan lebih laju iaitu sama dengan dua kali ganda kelajuan cahaya. Emak saya dapat menerajang tayar depan lori itu. Lori itu terbabas dan melanggar pembahagi jalan lalu bertembung dengan sebuah feri. Feri itu terbelah dua. Penumpang feri itu yang seramai 100 orang semuanya mati. Pemandu feri itu sangat marah. Dia pun bertukar menjadi Ultraman dan memfire pemandu lori. Pemandu lori menekan butang khas di dalam lori dia..lori itu bertukar menjadi robot Transformer. Mereka bergaduh di udara. Emak saya tidak puas hati. Dia pun terus menyewa sebuah helikopter di Genting Highlands dan terus ke tempat kemalangan. Dia melanggar pemandu feri yang telah bertukar menjadi Ultraman itu. Pemandu feri itu terkejut dan terus bertukar menjadi pemandu feri semula lalu terhempas ke jalanraya. Pemandu feri itu pecah. Pemandu lori sangat takut melihat kejadian itu. Dia meminta maaf dari emak saya. Dia menghulurkan tangan ingin bersalam. Tetapi emak saya masih marah. Dia menyendengkan helikopternya dan mengerat tangan pemandu lori itu dengan kipas helikopter. Pemandu lori itu menjerit "Adoi..!" dan jatuh ke bumi. Emak say menghantar helikopter itu ke Genting Highlands. Bila dia balik ke tempat kejadian, dia terus memukul pemandu lori itu dengan beg tangannya sambil memarahi pemandu lori itu di dalam bahasa Inggeris. Pemandu lori itu tidak dapat menjawab sebab emak saya cakap orang putih. Lalu pemandu lori itu mati. Tidak lama kemudian kereta polis pun sampai. Dia membuat lapuran ke ibu pejabatnya tentang kemalangan ngeri itu. Semua anggota polis di pejabat polis itu terperanjat lalu mati. Orang ramai mengerumuni tempat kejadian kerana ingin mengetahui apa yang telah terjadi. Polis yang bertugas cubamenyuraikan orang ramai lalu dia menjerit menggunakan pembesar suara. Orang ramai terperanjat dan semuanya mati. Selepas itu emak saya mengajak saya ke pasar untuk mengelak lebih ramai lagi yang akan mati. Di pasar, emak saya menceritakan kejadian itu kepada penjual daging. Penjual daging dan peniaga-peniaga berhampiran yang mendengar cerita itu semuanya terkejut dan mati. Saya dan emak saya terus berlari balik ke rumah. Kerana terlalu penat sebaik saja sampai di rumah kami pun mati. Itulah kemalangan yang paling ngeri yang pernah saya lihat sebelum saya mati.

Apr 10, 2009

cerita ttg keajaiban

>>Sekelompok siswa-siswi kelas geografi sedang mempelajari “Tujuh Keajaiban Dunia.” Pada awal pelajaran, mereka diminta untuk membuat senarai apa yang mereka fikir merupakan “Tujuh Keajaiban Dunia” ketika ini. Walaupun ada beberapa ketidak- sesuaian, sebahagian besar senarai diperolehi:

1) Piramid
2) Taj Mahal
3) Tembok Besar Cina
4) Menara Condong Pisa
5) Angkor Watt
6) Menara Eiffel
7) Kuil Parthenon

Ketika mengumpulkan senarai pilihan, pensyarah memperhatikan seorang pelajar, seorang gadis yang pendiam, yang belum mengumpulkan kertas kerjanya. Jadi, pensyarah bertanya kepadanya apakah dia mempunyai kesukaran membuat senarainya.

Gadis pendiam itu menjawab, “Ya, sedikit. Saya tidak dapat memilih kerana sangat banyak.”

Si Pensyarah berkata, “Baik, katakan pada kami apa yang kamu miliki, dan mungkin kami dapat membantu memilihnya.”

Gadis itu ragu sejenak, kemudian membaca, “Saya fikir, “Tujuh Keajaiban Dunia” adalah,

1) Dapat melihat
2) Dapat mendengar
3) Dapat menyentuh
4) Dapat menyayangi

Dia ragu sebentar, dan kemudian meneruskan…

5) Dapat merasakan,
6) Dapat tertawa,
7) Dan, Dapat mencintai

Ruang kuliah tersebut sunyi seketika.

Pengajaran Cerita Ini:

Alangkah mudahnya bagi kita untuk melihat pada eksploitasi manusia dan menyebutnya “keajaiban”. Sementara kita lihat semua yang telah Tuhan kurniakan untuk kita, kita menyebutnya sebagai “biasa”.

Semoga anda hari ini diingatkan tentang segalanya yang betul-betul ajaib dalam kehidupan anda.

hotline to hell...


Pernah menonton anime "jigoku shoujo"@hell girl?berkisar ttg enma ai iaitu roh yg membalas dendam bg pihak manusia."Bila terjadinya kematian,dua kubur akan digali".Lbih kurang cmtu la taglinenye(aku pon da x berapa nk ingat).Mempunyai 3 siri sekuel animenya iaitu
1)jigoku shoujo
2)jigoku shoujo futakomori
3)jigoku shoujo mitsugane(akan datang 2009)

Babak yg paling popular ialah setiap jam 12 tgh malam, laman web utk membalas dendam iaitu "jigokutsushin" boleh diakses dan hell girl akan dtang ke rumah anda dengan memberikan anak patung merah dan menerangkan ttg kontrak pembalasan dendam jika dendam tersebut ditunaikan....

sebuah anime menarik utk dituntun....

nk cuba balas dendam?














link laman web :

jigokutsushin

Apr 9, 2009

papa dan mama


Di suatu pagi, seorang anak lelaki keluar dari biliknya dan bertanya pada neneknya:
"Nenek, mana Papa dan Mama?"
"Mereka masih di dalam bilik..." neneknya menjawab.
Anak itu tertawa kemudian sarapan sendirian lalu pergi sekolah. Ketika pulang.. anak lelaki bertanya lagi pada neneknya:

"Dimana Papa dan Mama?"
"Mereka masih di dalam bilik" neneknya kembali menjawab.
Anak itu tertawa geli, lalu menghabiskan makan tengaharinya dan pergi bermain. Malam harinya barulah anak lelaki tadi pulang untuk makan malam. Sebelum makan, si anak itu bertanya lagi pada neneknya:
"Di mana Papa dan Mama?"
"Masih di dalam bilik" jawab nenek.
Anak itu tertawa geli.
"Kenapa dari tadi aku perhatikan engkau ketawa saja?!" tanya neneknya dengan nada tinggi.
Si anak menjawab,
"Semalam Papa masuk ke bilik saya untuk meminta gel pelembab kulit, tapi saya bagi gam Super Glue..."

Apr 8, 2009

nama jepun yg popular tetapi dilupakan...

01. Yang pemarah - KEIJI CACIMAKI

02. Yang suka berjimat - SAYORI SUKAMURA

03. Yang bisu - KIETA TADASORA

04. Yang suka makan nasi - NANACHi KASIBANYA

05. Yang suka layan blues - APO NADIKATO

06. Yang suka belajar - ASHIKO ULANGKAJI

07. Yang kerap bikin kacau - WAKASI HURUHARA

08. Yang sangat kedekut - MATIMATI TAMOKASI

09. Yang suka sangat tidur - ICHIBAN TIDOMATI

10. Yang suka mengintai - HINTAI AKOSUKA

11. Yang tua - TARAGIGI PADANMUKA

12. Yang kena tinggal bini - SUSAHATI BINILARI

13. Yang suka merempit - SAJA CARIMATI

14. Yang Lembab - AYUMI CIPUTBABI

15. Yang suka BERSUMPAH - SAIIFOOL BAUKARI

*perkataan ataupun nama yang terdapat di atas tiada kena mengena dengan yang hidup atau yang mati. Kalau ada pun hanya kebetulan sahaja.

Apr 7, 2009

tahukah anda?(season 2)


Tahukah Anda ahli sains seluruh dunia bersepakat jika nasi ayam dimakan sewaktu lapar, perut kita
akan mengalami satu tindakbalas yang berupa kekenyangan. Nasi ayam juga boleh digunakan sebagai ubat untuk menggembirakan hati kita bila nasi ayam yang dimakan itu dibelanja oleh kawan kita.

Tahukah Anda gunung berapi yang berusia tiga ratus tahun disahkan masih aktif untuk meletup. Tapimengikut kajian ahli gunung, api elektrik di rumah kita tidak akan aktif jika tidak membayar bilnya selama tiga bulan.

Tahukah anda apabila 350ml air yang diambil dari sinki dan kemudiannya dituangkan ke dalam cerek yang mengandungi 150ml air suling dan dibiarkan terdedah kepada nyalaan api bersuhu 100 darjah celcius akan menghasilkan satu cecair yang dinamakan air masak.

Percayakah anda yang air sirap merupakan salah satu bahan asas dalam pembinaan sebuah helikopter. Ini kerana kajian telah dibuat, seorang pembina helikopter memerlukan air sirap untuk menghilangkan keletihan semasa membuat helikopter, tanpa air sirap mungkin helikopter tersebut tidak dapat disiapkan.

Sebuah kereta yang dipandu selaju 220 km/j tidak akan dapat memotong kereta yang dipandu selaju 40 km/j sekiranya kereta-kereta tersebut dipandu dari arah yang bertentangan.

tahukah anda?


*gambar sekadar melepaskan bosan
  • Tahukah Anda dalam bahasa Inggeris dan Italy, jurugambar dikenali sebagai paparazi.Perkataan itu dipercayai diambil dari watak paparazzo dalam filem La Dolce Vita yang diterbitkan oleh Federico Fellini pada tahun 1960. Dalam bahasa melayu pula, ayah kepada seorang budak yang bernama Razzi juga boleh dikenali dengan nama papa Razzi.
  • Tahukah Anda magnet ialah sejenis logam yang juga digelar besi berani. Sebagaimana namanya magnet ialah besi yang berani menarik butir-butir besi lain kearahnya. Bagaimanapun orang yang diupah untuk menarik kereta bukanlah magnet.
  • Tahukah Anda bunyi perkataan lempeng dan tempeleng adalah hampir sama walaupun ia berbeza dari segi rupa bentuknya. Tapi, walaubagaimanapun orang yang kena tempeleng masih boleh memakan lempeng apabila dia berasa lapar.
  • Tahukah Anda orang yang tidak pernah kisah langsung tentang wang ringgit, pangkat, kedudukan dan harta dunia ialah Orang Utan.
  • Tahukah Anda antara kereta kebal dan tok guru ilmu kebal, akhlak kereta kebal adalah lebih baik kerana kereta kebal walaupun ia kebal tapi tak pernah membanggakan diri dan riak akan kekebalannya.






Apr 6, 2009

bagaimana jika usia anda diterbalikkan?


...........malam td aku melayan cite yg bru je abes didonlod kt lptop member aku iaitu "The curious case of Benjamin Button".Cite ni bru jerk ditayangkan di pawagam dlm sebulan yg lepas(kre bru lg ar..).Mulanya,aku x berapa nak faham jalan ceritanya(sbb plotnye pon agak pnjg),Tp lepas aku tgk smpi abes...timbul rse mcm nak nangis sbb ceritanya agak sedey la jgk...(bole disediakan tisu smbil menonton).
..........Cerita ini diadaptasikan daripada novel F.Scott Fitzgerald (1920) yang mengisahkan benjamin yg melalui usianya secara terbalik.Cite pasal Benjamin dimulakan pada thn tamatnye prg dunia pertama pada tahun 1918.Benjamin mempunyai penyakit pelik(tp tak dijelaskan dalam cite ni)yg usianya dimulakan daripada tua dahulu dan berakhir sebagai bayi.
..........Cite hidupnya agak sedey jika korang dapat bayangkan umo korang sepatutnya 7 tahun,berupa spt atuk2 yg berumur 70 thn.Dia dibuang oleh ayahnya sbb ayahnya tak dpt terima hakikat yg bayinya lbh tua dr drinya sendiri.Jalan cite yg pnuh Dgn pengajaran,konflik,kehidupan,percintaan dan penamat yg tak dijangka.Durasi cite ni pon agak pnjg~2jam 43 mnit.Mgkin korg tertarik dgn pelakon utamanya iaitu brad pitt.Tetapi citenya agak bosan sbb memerlukan pemahaman yg agak tinggi dan dilakonkan pada zaman antara habis perang dunia pertama dan kedua.Cerita ni mmg menarik ditonton dan aku bg rating 4/5.
..........korang bole donload file torrent kat sini jika ada software torrent :
[torrent + subtittle]


link ke official laman web : BenjaminButton

Mar 25, 2009

honey and clover.....!






>honey and clover or in another name is~hachimitsu to clover~ is one of the anime that im watching and also downloading right now.This series of anime contents of 24 ep + ova ep.it is converted from manga to anime and also have a real action series and movie but right now i just watching anime only coz the real action im cannot find the site to download it yet and my hardisk almost full.It have a 2 season which in 2nd seasons only 12 ep.
>Manga version(japanese word for comic)is created by Chika Umino.The main character in this anime is :
1.Hanamoto Hagumi (hagu)
2.Takemoto Yuta(Takemoto)
3.Morita Shinobu(Morita)
4.Mayama Takumi(Mayama)
5.Yamada Ayumi(Ayu)

>this is the plot that i find it in internet,copy and paste it right here(coz i dun hve time to type) :

-Yūta Takemoto, Takumi Mayama and Shinobu Morita are three young men who live in the same apartment complex and are students at an art college in Tokyo.

One day, one of the art professors, Shūji Hanamoto, introduces his cousin's daughter, Hagumi Hanamoto, who has come to live with him and is a first year at the art school. Upon introduction, Takemoto and Morita fall in love with her. Morita expresses his love for Hagu in ways that scare her, especially calling Hagu 'mousey' and constantly photographing her, while Takemoto hides his feelings and tries to be a friend to Hagu. Hagu herself, though initially timid and afraid of company, gradually warms up to the three.

The group also includes another female: Ayumi Yamada. She is a master of pottery, and is well known by her name "Tetsujin" (Iron Lady). When not at school or hanging out with friends from the college, she helps run the family liquor store. She is very popular with all the guys, whether they are from the shopping district the liquor store is in or the other male pottery students, but Mayama is the only man she is in love with.

Unfortunately, although Mayama considers Yamada a friend, he does not return Yamada's love and is busy chasing an older woman, Rika Harada. Rika runs an architecture studio which she used to run with her husband, Harada before he died in a car accident which also left Rika disabled. Rika Harada and Shūji were very close friends and roommates in college. Mayama is sent by Shūji to help Rika, who has a hard time taking care of herself and running her business.

The story follows these five characters in their love triangles unrequited love, graduating from college, finding jobs, and learning more about themselves,and also humors.

>you can download the season one anime in here :

[24.19kb][TORRENT file]

>and also a torrent software if ur not hve it yet :

[utorrent][exe file][263.8kb]


*honey and clover real action drama trailer.....
* i like the character of hagu-chan...kawai~~

Mar 23, 2009

download anime...


>jika korang adalah pengemar kartun jepun atau dikenali sebagai anime,korang boleh cari anime kegemaran korang kat laman web ni.Format yang digunakan di sini adalah format "RMVB" yg hanya boleh dimainkan oleh software real player shj.Jika terlebih rajin,video ni boleh diconvert menjadi format avi dan sewaktu dengannya(jika xde real player).

link laman web diatas :

reality lapse

-klu xde realplayer leh sedut kat sini :
[465kb][exe file]



buat screensaver henpon!



>ni salah satu laman web untuk buat sreensaver henpon.Cuma klik laman web tu,pilih template yang disediakan,pastu pilih saiz resolusi henpon korang,taip apa2 yg korang suka dan klik kanan "save as".pastu siap dan boleh dimasukkan ke dalam henpon.senangkan resepinya?-selamat mencuba!!!

klik disini :

REDODO




Mar 20, 2009

mp3

kamen rider decade OP
-journey through the decade-gackt-

[1.07mb][rar format]


Mar 4, 2009

darker than BLACK


ini adalah salah stu anime yang aku tgh layan sekarang(walupon bkn anime bru),pnuh dgn unsur2 misteri dan plotnya ssh sket nk fhm.mengandungi 25 ep termasuk 1 ep ova iaitu ep yg ke 26.menceritakan psl watak utama iaitu Hei yg menyamar sebagai Li Shun Sheng iaitu pelajar pertukaran drpd china yg juga seorang Contractor diupah utk membunuh.Contractor ialah manusia yg mempunyai kuasa istimewa ttp mereka tidak mempunyai perasaan dan biasanya digunakan utk tujuan tertentu oleh sesebuah organisasi.Hei berkerja dgn sebuah organisasi yg tidak diketahui yg diketuai oleh Huang~untuk membunuh Contractor lain dan juga Doll (manusia buatan yg mempunyai memori seprti manusia sebenar yg biasanya dipergunakan).Tujuan Hei membunuh tidak diketahui.Anime ini mempunyai pelbagai unsur~misteri,sedih,aksi,konflik dan pelbagai lg.....

download kat sini :

darker than BLACK

link website rasminyer : d.t.b


trailer :












Mar 2, 2009

photoshop brushes utk didownload



sesape yg biasa pakai software adobe photoshop...mesti biasa pakai brush kan...?
ni aku kongsi ngan korang 12 brushes yg biasa aku pakai.
sesuai untuk cs2 dan ke atas...
sesape yg biasa pakai photoshop 7 mintak maap la yer...mgkin x support.
selamat mencuba~

[10.82mb][format rar]






Feb 26, 2009

sukarnya cinta

lagu ni member aku yg pndi2 buat di waktu2 lapang dorang.salah stu lagu yg diilhamkan drpd filem korea.korang nilai la sendiri yerk...


[sukarnya cinta + lirik]
[1.37mb]

Feb 25, 2009

ost 9 september

ni ada stu lgu best dr aku-pejamkan mata daripada ronnie.salah stu ost tuk cite 9 september.lgu ni agak best gak ar bg aku wlupon aku x minat sgt2 jiwang2 ni.papepon...,ENJOY THIS SONG!


[pejamkan mata-ronnie-mp3+lirik]

[5.92mb]

Feb 17, 2009

cursor for download...

do u ever feel bored used the standard old cursor in ur windows?try this cursor to replace the old one....but this is not a software.u have to install it manually.....

[1.23mb][rar file]







Feb 1, 2009

decade

aku ni salah sorang peminat kamen rider.jadik,utk sesape peminat kamen rider,ni ada stu siri yg bru jerk kluar-kamen rider decade.apa yg special citer nie...ha.... kalo korg nk tau kr (kamen rider) nie menggabungkan kesemua kr brmula dr siri kr kuuga.citenye mengisahkn dimensi semua kamen rider bergabung menjadi stu.kr decade terpaksa mengembara ke dimensi kr lain utk menghapuskan mereka demi mendapatkan kuasa kr2 lain yg akan digunakan sebagai senjata khas.siri ni gak adlh special tuk ulangthn ke-10 kr.tp yg sedeynya watak kamen rider kuuga telah ditukar & cite ni x kuar lg kat malaysia.henshin!


kamen rider decade official website :

Jan 27, 2009

boycott israel!!!!


i think that i should post this article earlier.look at the world just now,always we hear about war.in our life,when a civilization started,only 100 centuries we lives in peace.im feel very sad about the war in the palestine.why could human doesn`t have a humanism...why they choose a war to settle the conflict.look at the israels,after afghan they turn into a field of bullet...,now palestine is their target.im a muslim and i feel so pity about them and one things that i can do is to boycott their product and american that suppports israel and prays for them in other that Allah give them courage to fight back....





here i put a sample website that can be reference..
inminds